woensdag 2 september 2009

Nederlandstalige uitleg Personal brand






Wat betekent "brand" in het Nederlands?
Het Engelse woord brand betekent vrij vertaald naar het Nederlands MERK. Indien wij het hier hebben over een Service brand bedoelen wij een merk van een dienst. Aangezien de Brands Scheme © in het Engels is ontwikkeld gebruiken wij hier de Engelse benaming voor.

Deze tekst is het vervolg op een eerder geschreven blog. Voor uitleg over dit concept wordt u aangeraden dit eerst door te lezen. U kunt deze vinden door hier te klikken, of voor een uitleg in het Engels: www.personal-brand.eu/general.html













Uitleg Personal brand
Iedere persoon heeft zijn eigen unieke Personal brand. Op het moment dat een persoon werkzaamheden gaat verrichten zal, al naar gelang zijn of haar functie, de Personal brand de organisatie waarvoor deze werkt gaan vertegenwoordigen.
Een verkoper en een deskundige binnen dezelfde organisatie hebben een andere Personal brand waarmee zij de organisatie
vertegenwoordigen.
Personal brands versterken de Service brand of de Company brand door hun persoonlijkheid en deskundigheid.
Personal Brands bepalen het menselijke gezicht van een organisatie. Een Personal brand die een Service brand vertegenwoordigd heeft over het algemeen gesproken een functie als adviseur terwijl een Personal brand van een Company brand een verkoperfunctie kan vertegenwoordigen.

De Personal brand stelt zich op als brand van een Service- of een Company brand. De Personal brand kan volgende maand een Personal brand van een andere Service- of Company brand zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten