zaterdag 31 juli 2010

Elevatorpitch

Stel, je staat met iemand in de lift en je hebt eventjes de tijd om deze persoon kort en bondig iets te vertellen. In een paar zinnen moet je de kern van jezelf of je bedrijf kunnen samenvatten. Het mooiste zou zijn als je al iets van deze persoon afweet en waar deze behoefte aan heeft, al is dat niet altijd mogelijk.
Als je al iets weet zou je een oplossing voor de (potentiƫle) klant kunnen aanbieden en hierdoor zou je een specifieke en efficiente "elevatorpitch" paraat moeten hebben.

Vragende vorm
Als het een persoon betreft waar je niets vanaf weet zou een vragende vorm uitkomst kunnen bieden. Zinnen zoals "Kent u mensen die …?"
Of sterker nog: "Zou u me kunnen helpen? Kent u mensen die …?"
Op het moment dat je iemand aan anderen laat denken, in plaats van aan zichzelf, heb je ineens toegang tot het hele netwerk van deze persoon.
Stel, je staat met iemand in de lift en je hebt eventjes de tijd om deze persoon kort en bondig iets te vertellen. In een paar zinnen moet je de kern van jezelf of je bedrijf kunnen samenvatten. Het mooiste zou zijn als je al iets van deze persoon afweet en waar deze behoefte aan heeft, al is dat niet altijd mogelijk.Als je al iets weet zou je een oplossing voor de (potentiƫle) klant kunnen aanbieden en hierdoor zou je een specifieke en efficiente "elevatorpitch" paraat moeten hebben.

Vragende vorm
Als het een persoon betreft waar je niets vanaf weet zou een vragende vorm uitkomst kunnen bieden. Zinnen zoals "Kent u mensen die …?" Of sterker nog: "Zou u me kunnen helpen? Kent u mensen die …?"
Op het moment dat je iemand aan anderen laat denken, in plaats van aan zichzelf, heb je ineens toegang tot het hele netwerk van deze persoon.

1 opmerking: