vrijdag 19 juni 2009

Fietsknooppunten

De vraag naar kaarten met fietsknooppunten wordt steeds groter. Waarom is dat eigenlijk?
Het blijkt dat het gebruik van fietsknooppunten heel eenvoudig is. De knooppunten zijn de plekken waar de grote fietsroutes elkaar kruisen. Op elk knooppunt staat een informatiebord en een overzichtskaart. Je fietst van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt door de bordjes te volgen.

Je eigen route samenstellen
Met behulp van dit systeem kun je je eigen route samenstellen. Je bepaalt op welk knooppunt je wilt beginnen en stippelt op de kaart een route uit.
Je bestudeert voor je vertrekt de kaart met fietsknooppunten en maakt een lijst van de knooppunten waarlangs je gaat fietsen. Calculeer de afstanden tussen de knooppunten en je weet exact hoe lang je fietstocht gaat duren.

De uitstekende bewegwijzering doet de rest
Tussen de knooppunten staan bij kruisingen, splitsingen en afslagen rechthoekige borden, met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe gaat. Ook zijn er borden die aangeven dat je een knooppunt nadert.



Maak je eigen kaart voor je relaties
Dit is exact wat wij momenteel doen voor een klant. Er werd ons gevraagd een cartograaf in te schakelen die al deze fietsknooppunten al in zijn bestand heeft zitten. De omslag van de fietsknooppuntenkaart wordt specifiek op uw bedrijf afgesteld en hierna afgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten